Teljeskörű költségelemzés

Gazdaságos és pénzügyileg hatékony megoldás a nyomtatási és fénymásolási igények maximális kielégítésére.

Mi az a TCO?

A TCO (Total Cost of Ownership) nem más, mint a teljes tulajdonlás költsége, azaz egy adott rendszer birtokolásának összes költsége egy előre meghatározott időtartam alatt. A TCO audit lényege, hogy feltárja a cégek nyomtatási és fénymásolási területen meglévő hiányosságait, nehézségeit, költséges működési pontjait.

Egy nyomat előállítási költsége

 

 

A TCO folyamata

Audit megállapodás

Az audit megállapodás keretében a cég felelős vezetője hozzájárul ahhoz, hogy a folyamatokat felmérjük, továbbá kijelölésre kerül a cégen belüli kontakt személy. A megállapodás eredményeként írásos engedélyt kapunk, cégünk pedig titoktartási szerződést ír alá. Ezt követően előkészítjük az auditot.

Helyszíni adatgyűjtés

A helyszíni adatgyűjtés keretében áttekintésre kerülnek a szerződések és a költségek, felmérjük az egyes eszközöket (jellemzőiket és elhelyezkedésüket) majd a felhasználókkal beszélgetünk el nyomtatási és fénymásolási szokásaikkal. Utóbbi kritikus, hiszen ilyenkor derülnek ki a rejtett felhasználói igények, illetve azon pontok, amelyeken a működést mind költség és idő szempontjából hatékonyabbá lehet tenni.

Adatfeldolgozás

Az adatok számítógépes feldolgozása, beleértve az alaprajzok, a költségek, a felhasználói igényeket. Mindezeket összehasonlítjuk a valós igényekkel.

Elemzés és értékelés

A feldolgozott adatok alapján elemezzük és kiértékeljük a pillanatnyi helyzetet, majd megkeressük azt az optimális megoldást, amellyel a cég nyomtatási és fénymásolási hatékonysága maximalizálható úgy, hogy jelentős költségmegtakarítást érjünk el. A kapott eredményt részletesen ismertetjük a cég felelős vezetőjével, különös tekintettel az elérhető TCO-ra és megtakarításokra.